[صفحه اصلی ]   [ English ]  
:: صفحه اصلي درباره انجمن تماس با ما ثبت نام ::
بخش‌های اصلی
معرفی انجمن::
مؤسسین انجمن::
هیأت مدیره فعلی::
اعضای حقوقی انجمن::
عضویت در انجمن::
اخبار لجستیکی روز::
مطالب و مقالات علمی::
مراکز انجمن::
آموزش::
فراخوان::
همایشهای علمی::
وبینارها::
اعضای حقیقی انجمن::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: پنجمین نمایشگاه صنعت بسته بندی، چاپ و فرآوری
:: توسعه حمل‌ونقل دریایی نیازمند اتصال بنادر به ریل است
:: تجارت، سناریوی مناقشه گذرگاه میانی قفقاز
:: افزایش مراودات تجاری و سرمایه‌گذاری با عمان
:: تضعیف جایگاه ایران در کریدورهای بین المللی
:: تحلیل تحولات اخیر ایران و منطقه از نگاه لجستیک تجاری - تقابل آمریکا و چین
:: اتصال ریلی ایران به غرب آسیا و مدیترانه از طریق راه‌ آهن شلمچه بصره
:: ظرفیت تخلیه و بارگیری در بندر امام ‌به ۴۵ میلیون تن افزایش یافت/ کاهش ۵۰ درصدی زمان تخلیه کالا از کشتی‌ها
:: ۱۵ ایستگاه شارژ خودرو برقی در تهران راه‌اندازی شد
:: هزینه لجستیک ۱۳ درصد در قیمت نهایی مواد خوراکی سهم دارد
:: زمان و لجستیک در جنگ به ضرر اوکراین پیش می‌رود
:: ایران و آذربایجان خواهان رفع تنشهای تجاری و اقتصادی هستند
:: تراکم شهری و مصرف انرژی
:: توسعه رابطه با کشورهای خلیج‌فارس؛ شاه‌کلید رشد تجارت ایران-عربستان
:: ۷۰ درصد تجارت کشور با ۵ کشور هند، چین، امارات، ترکیه و عراق انجام می‌شود.
:: بررسی اهمیت لجستیک تجاری یا لجستیک کسب و کار
:: آفریقا سکوی پرتاب کالاهای ایرانی به شبکه جهانی
:: *افزایش ۳۳ درصدی مجموع عملکرد ترانزیت نفتی و غیرنفتی*
:: وزیر راه و شهرسازی: تقاضا برای هواپیما ۵ برابر ظرفیت ناوگان است*
:: فعال‌سازی کریدور شرق ثروت چند میلیارد دلاری برای کشور ایجاد می‌کند
..
کنفرانس
 
..
:: زمان و لجستیک در جنگ به ضرر اوکراین پیش می‌رود ::
 | تاریخ ارسال: 1402/6/7 | 

«مهمات، تسلیحات و نیروی انسانی محور جنگ فعلی در اوکراین هستند، در حالی که بلوک غرب در هر سه مورد دچار کمبود شده‌ است. از طرفی حملات پهپادی، آتش توپخانه و حملات هوایی روسیه پایگاه صنعتی نظامی اوکراین را در هم کوبیده‌ است. هزینه‌های اقتصادی جنگ اوکراین برای غربی‌ها نجومی شده است. کنگره آمریکا از فوریه ۲۰۲۲ تاکنون بالغ بر ۱۱۳ میلیارد دلار کمک مالی و نظامی را برای اوکراین تصویب کرده که معادل بیش از نیمی از تولید ناخالص داخلی سالانه کی‌یف است».



به گزارش ایران اکونومیست، پایگاه نشنال اینترست در تحلیلی نوشته "زاخاری یوست" و "متیو براینت"، دو تحلیلگر این نشریه، با فرسایشی ارزیابی کردن روند جنگ در اوکراین برای این کشور و متحدانش هشدار داد که ادامه جنگ به ضرر کی‌یف و غرب تمام می‌شود.
این پایگاه خبری در این تحلیل می‌نویسد: با خالی شدن هر چه بیشتر انبارهای نظامی غربیها،‌ آمریکا و ناتو هر روز بیشتر از قبل متوجه حقیقتی دردناک می‌شوند؛ این که دیگر ظرفیت صنعتی چندانی برای اینکه انبارهای ارتشهای خودشان را پر کنند باقی نمانده. چه برسد به اینکه بخواهند به تسلیح اوکراین ادامه دهند.
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا  آشکارا اعتراف کرده است که ارتش این کشور مهمات خوشه‌ای را به این دلیل به اوکراین می‌فرستد که چون نمی‌تواند مقدار گلوله‌های توپخانه مورد نیاز اوکراین را تامین کند. اطلاعات مربوط به پنتاگون که در اوایل سال جاری میلادی فاش شدند نشان دادند، ایالات متحده به کره جنوبی فشار آورده تا ۳۳۰۰۰۰ گلوله توپخانه ۱۵۵ میلی‌متری، احتمالا به واسطه لهستان، برای اوکراین ارسال کند.
 از سوی دیگر گزارش‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه کره جنوبی نیم میلیون گلوله توپ ۱۵۵ میلی متری را به آمریکا قرض داده است. اما حتی اگر که کره جنوبی یک میلیون گلوله توپ به اوکراین بفرستد، باز هم برای جبران عدم توازن عظیم اوکراین در بخش توپخانه خود کفایت نمی‌کند. این عدم توازن نشانه‌ای از یک مساله مهم‌تر است: ناتوانی غرب در گذار به سمت یک اقتصاد جنگی.
اخیرا مؤسسه خدمات متحد سلطنتی انگلیس (RUSI) در گزارشی تخمین زد، روسیه در سال ۲۰۲۲، ۱۲ میلیون گلوله توپ را شلیک کرد و تخمین زد که این ارتش در سال ۲۰۲۳ نیز هفت میلیون گلوله را شلیک خواهد کرد. این می‌تواند علامت تحلیل رفتن ذخایر مهمات متعلق به دوران شوروی در روسیه باشد. با این حال، این گزارش خاطرنشان می‌کند که روسیه در مقابل سالانه ۲.۵ میلیون گلوله، علاوه بر واردات مهمات، تولید می‌کند.
مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی آمریکا (CSIS) در ژانویه تخمین زد که آمریکا تنها می‌تواند ۹۳۰۰۰ گلوله توپ ۱۵۵ میلی‌متری را در سال تولید کند که همه آنها صرف مانورهای آموزشی می‌شوند. در صورتی که ارتش آمریکا طرح تسریع برنامه تولید خود را اجرا کند نیز سالانه ۲۴۰۰۰۰ گلوله تولید خواهد کرد که کمتر از ۱۰ درصد نرخ تولید فعلی روسیه است. طبق برآوردها ارتش اوکراین روزانه ۸۰۰۰ گلوله توپخانه شلیک می‌کند که به معنی مصرف کامل تولید فعلی یک ماه مهمات در ایالات متحده است. پنتاگون هدفگذاری کرده که تا سال مالی ۲۰۲۵، به نرخ تولید ۹۰۰۰۰ گلوله در ماه دست یابد، خود این رقم تازه نیمی از نرخ تولید فعلی روسیه می‌شود.
دیگر اعضای ناتو نیز وضعیت بدتری دارند. پارلمان آلمان مشهور به بوندستاگ در ماه ژوئن دریافت که تنها ۲۰۰۰۰ گلوله توپ ۱۵۵ میلی متری در کل زرادخانه ارتش این کشور باقی مانده است. انگلیس نیز قادر به تولید لوله‌های توپ دارای کالیبر بالا برای تانک و ادوات توپخانه نیست. بر اساس گزارشها مقادیر زیادی از تجهیزاتی که ناتو به اوکراین فرستاده تسلیحات بدکیفیت و بد نگه‌داری شده قدیمی هستند که این امر کیفیت زرادخانه‌های باقی مانده را زیر سوال می‌برد. از سوی دیگر حداقل ۲۰ درصد از تسلیحات مخصوص خط مقدم که غرب برای ضد حمله اوکراین جور کرد، تنها در هفته اول ضد حمله منهدم شد.
افکار عمومی در غربی اطلاعات کافی درباره ماهیت جنگ در اوکراین ندارد. تحلیل احساسی و در سطح خرد از تعاملات انفرادی، بحث کلی‌تر در مورد وضعیت استراتژیک را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. شاید خواندن این جمله در برچسبهای روی خودروها که "هیچ چیز فراتر از ظرفیت ما نیست" خوب به نظر برسد، اما چنین جمله‌ای در مقام یک استراتژی جنگی که به اجرا در نیامده خیال پردازی است. واقعیت‌های میدانی به ما اجازه نخواهد داد بدون صرف هزینه‌های هنگفت برای خود و متحدانمان که به کمک مستمر ما نیاز دارند، هیچ هدفی را دنبال کنیم.
تاخیر و اختلال در تامین تسلیحات و بسیج نیروی انسانی برای اوکراین دارد هرچه بیشتر شانس این کشور برای رسیدن به یک راه حل مطلوب را از بین می‌برد. نقطه اوج تامین کمک اوکراین سپری شده است و کمکهای ماه‌ها و سال‌های بعد دیگر مثل قبل نخواهند بود. با افزایش برتری روسیه در میدان نبرد، فرصت دستیابی به صلح از طریق مذاکره یا حتی رسیدن به آتش‌بس در اوکراین تحت شرایطی که به نفع اوکراین باشند هر چه بیشتر از دسترس دور می‌شود.
استراتژی غربی‌ها تحت عنوان اعمال فشار بر حکومت ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه برای رساندن آن به نقطه فروپاشی داخلی شاید در مراحل اولیه جنگ معتبر به نظر می‌رسیدند اما حالا شواهد کمی وجود دارد که کارکرد داشتن این استراتژی را نشان دهد. شورش واگنر، به رغم ظاهری که از خود نشان داد، تنها اقتدار پوتین را بر مقام‌های تصمیم‌گیر زیردست خود تقویت کرد.
اگر وقایع در اوکراین به همین وضعیت فعلی پیش بروند، جایگاه اوکراین احتمالا بدتر خواهد شد. عدم تعادل‌های ساختاری که اکنون در روند درگیری گریبان اوکراین را گرفته، با ارسال پراکنده اسلحه و تجهیزات بهبود نخواهند یافت. اگر قرار است اوکراین به جایگاهی برابر با روسیه برسد، ائتلاف غرب باید دست به صنعتی سازی مجدد زنجیره تامین نظامی خود در مقیاس انبوه بزند، در حالی که مشخص نیست آیا توانایی یا اراده لازم برای انجام این کار را دارد یا خیر.

 
منبع
https://iraneconomist.com/fa/news/۶۴۹۱۷۷/زمان-و-لجستیک-در-جنگ-به-ضرر-اوکراین-پیش-میرود
 
  
تسهیلات مطلب
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش
نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
ارسال به دوستان ارسال به دوستان


CAPTCHA
::
دفعات مشاهده: 17 بار   |   دفعات چاپ: 2 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

انجمن لجستیک ایران Iran logistics society
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4570